Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Οργάνωση και κουλτούρα στις επιχειρήσεις
» Σεμινάρια » Κύκλος 2013-14


Οργάνωση και κουλτούρα στις επιχειρήσεις

Ομιλητής
Σπύρος Κασδάς
(Πρόεδρος Αλουμίνιον Α.Ε.)
 

Η πορεία κάθε επιχείρησης εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της οργάνωσής της. Η κουλτούρα της οργάνωσης, δηλαδή η σύνθεση των αντιλήψεων, των στάσεων σε επαγγελματικά θέματα και των συνηθειών των μελών της οργάνωσης, επιδρά θετικά ή αρνητικά στην αποτελεσματικότητα της οργάνωσης.

Η διοίκηση και το μάνατζμεντ της επιχείρησης ορίζουν την οργάνωση και προσαρμόζουν συνεχώς τους στόχους της για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, ενώ η κουλτούρα της οργάνωσης διαμορφώνεται παράλληλα, με αργούς ρυθμούς, με επιρροές από άτομα και ομάδες μέσα και έξω από την επιχείρηση. Σ’ αυτή τη σύνθετη κατάσταση, η ικανότητα της διοίκησης και του μάνατζμεντ να επηρεάζουν, μέσω της ιεραρχίας, τη διαμόρφωση κουλτούρας συμβατής με τις ανάγκες προσαρμογής, είναι σημαντικός παράγων αποτελεσματικότητας της οργάνωσης. Η ικανότητα αυτή προϋποθέτει γνώση και αποδοχή του ηγετικού ρόλου των μελών της ιεραρχίας στις ομάδες τους και κατάλληλη εκπαίδευση.

Στους ομίλους επιχειρήσεων με διεθνή δραστηριότητα, διαμορφώνεται κουλτούρα με στοιχεία χαρακτηριστικά της εθνικότητάς τους, καθώς και στοιχεία χαρακτηριστικά της δραστηριότητάς τους. Αντίστοιχα, η κουλτούρα κάθε θυγατρικής τους επιχείρησης περιέχει στοιχεία της κουλτούρας του ομίλου και στοιχεία που διαμορφώνονται τοπικά. Στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων και εξαγορών, συχνά δημιουργούνται αντιπαραθέσεις και δυσλειτουργίες που οφείλονται σε διαφορές κουλτούρας.

Στην ομιλία, θα γίνει αναφορά στην ιστορική εξέλιξη συγκεκριμένων παραδειγμάτων ομίλων και συγχωνεύσεων, καθώς και εργοστασίων σε διαφορετικές χώρες, μέσα από τα οποία θα γίνει εμφανής η σημασία της κουλτούρας στην πορεία και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων.


Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 | 18:00
 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr