Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Βλάμη Δέσποινα
» Πρόσωπα » Ομιλητές

Βλάμη Δέσποινα
Η Δέσποινα Βλάμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Ιστορίας και Πολιτισμού (PhD in History and Civilization) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (European University Institute) το 1996, με θέμα διδακτορικής διατριβής International Business, Community, Ethnic Identity. The Greek Merchants in Livorno, 1700-1900.

Εργάζεται ως κύρια ερευνήτρια Β΄ βαθμίδας στο Κέντρον Ερεύνης του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών όπου είναι υπεύθυνη των προγραμμάτων: α) Εμπόριο και Διπλωματία στην Ανατολική Μεσόγειο, 17ος-19ος αι. και β) Οικογενειακή Επιχείρηση και Επιχειρηματική Οικογένεια. Η περίπτωση του εμπόρου Μιχαήλ Βασιλείου μέσα από το προσωπικό και εμπορικό αρχείο του (18ος-19ος αι.). Εντός των επόμενων μηνών πρόκειται να εκδοθεί από την Ακαδημία Αθηνών το βιβλίο της με τίτλο Επιχειρηματικότητα και Προστασία στο εμπόριο της Ανατολής, 1798-1825. Η βρετανική Levant Company και ένας ελληνικός «Δούρειος Ίππος». Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο της Trading with the Ottomans. The Levant Company in the Middle East (London: I.B. Tauris, 2015), ενώ το 2000 δημοσιεύθηκε από τις εκδόσεις Θεμέλιο η διδακτορική διατριβή της με τίτλο Το Φιορίνι, το Σιτάρι και η Οδός του Κήπου. Έλληνες Έμποροι στο Λιβόρνο 1750-1868 (Αθήνα: Θεμέλιο, 2000). Έχει δημοσιεύσει διάφορες μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και ευρωπαϊκά επιστημονικά περιοδικά.

Συμμετοχές στο ΑΣΟΙ:

Η βρετανική Levant Company (1581-1825): Η άνοδος και η πτώση μιας ισχυρής μονοπωλιακής επιχείρησης στην ανατολική Μεσόγειο (20.12.2016) (Ομιλήτρια)


 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr