Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:





Γράφοντας την οικονομική ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα
» Σεμινάρια » Κύκλος 2016-17



Γράφοντας την οικονομική ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα

Ομιλητής
Κώστας Κωστής
(Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, ΕΚΠΑ)

Η οικονομική ιστορία γνωρίζει και στην Ελλάδα σημαντική άνθηση κατά τα τελευταία χρόνια, άνθηση που συχνά όμως εκδηλώνει πολύ έντονες αδυναμίες σε όρους ποιότητας. Ανεξαρτήτως τούτου πάντως, αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε με μεγαλύτερη πιστότητα τις οικονομικές εξελίξεις από το 1912 μέχρι σήμερα, τόσο σε μία μακροχρόνια προοπτική, όσο και στο βραχύ χρόνο.

Επομένως μία απόπειρα για τη συγγραφή μιας Οικονομικής Ιστορίας της Ελλάδας δείχνει να είναι εφικτή. Ωστόσο ποια είναι τα ερωτήματα που θα έθετε μία τέτοια απόπειρα, ποια είναι τα θέματα στα οποία θα έπρεπε να δώσει έμφαση. Και τέλος, ποιοι είναι οι τομείς εκείνοι για τους οποίους εξακολουθούμε να μην μπορούμε να διαπραγματευτούμε με πειστικότητα.

Με διαφορετικά λόγια η παρουσίαση θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί τις δυνατότητες ή τις αδυναμίες συγγραφής μιας οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας κατά τον 20ο και τις απαρχές του 21ου αιώνα και να επισημάνει κάποιες σταθερές στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 | 18:00









 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr