Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς; Ένας χάρτης εξόδου από την κρίση
» Σεμινάρια » Κύκλος 2016-17


Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς;
Ένας χάρτης εξόδου από την κρίση

Ομιλητής
Πάνος Τσακλόγλου
(Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα; Ποιες στρεβλώσεις του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου οδήγησαν την οικονομία της στην κατάρρευση; Ποιες είναι οι αναγκαίες αλλαγές για να βγούμε από την κρίση; Πώς πρέπει να μοιάζει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα, και ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για να φτάσουμε ως εκεί; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις η παρουσίαση.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης αναλύονται τα αίτια που οδήγησαν στην τρέχουσα κρίση και επιχειρείται μία αξιολόγηση των σημαντικότερων οικονομικών εξελίξεων από το 2010 έως σήμερα, με έμφαση στους τομείς της μακροοικονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται οι κύριοι άξονες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διατηρήσιμη ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, τόσο από την άποψη της δημοσιονομικής σταθερότητας όσο και από την άποψη των σημαντικότερων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε κομβικούς τομείς της οικονομίας. Τέλος, παρουσιάζονται οι πολιτικές προϋποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η παρουσίαση βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο των Γ. Οικονομίδη, Γ. Παγουλάτου, Χ. Τριαντόπουλου, Α. Φιλιππόπουλου και του παρουσιαστή (διαΝΕΟσις, 2016).

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017 | 18:00

 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr