Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Εκπαίδευση και αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Επιπτώσεις της κρίσης και προκλήσεις
» Σεμινάρια » Κύκλος 2018-19


Εκπαίδευση και αγορά εργασίας στην Ελλάδα:
επιπτώσεις της κρίσης και προκλήσεις

Ομιλητής
Αποστόλης Δημητρόπουλος
(Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών)

Η ομιλία θα εστιάσει στη σχέση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας, θα αναφερθεί στα διαχρονικά χαρακτηριστικά της και θα αναλύσει τις πρόσφατες μεταβολές που έχουν σημειωθεί στη σχέση αυτή μετά την έναρξη της πρωτοφανούς κρίσης που ξέσπασε το 2009.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν ευρήματα της πρόσφατης μελέτης που εκπόνησε το ΙΟΒΕ (με βάση στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για τις τελευταίες 2 δεκαετίες) για την εξέλιξη της απασχόλησης, της ανεργίας, τις αμοιβές εργαζομένων ανά επίπεδο εκπαίδευσης, πεδίο σπουδών και κλάδο απασχόλησης και τις μεταβολές που έχουν σημειωθεί μετά την έναρξη της κρίσης.

Η ομιλία θα δείξει πώς και γιατί η κρίση της τελευταίας δεκαετίας προκάλεσε βαθιά ρήξη σε μια ήδη προβληματική σχέση μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας που είχε διαμορφωθεί πριν από την κρίση. Θα δείξει επίσης πώς η μεγάλη άνοδος του επιπέδου εκπαίδευσης και η διεύρυνση της συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που σημειώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες σχετίζεται με την σημερινή βαθιά ρήξη, ενώ θα αναφερθεί στις προκλήσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν για την επανασύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα.

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 | 18:00

 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr