Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Παπαθεοδώρου Χρίστος
» Πρόσωπα » Σχολιαστές

Παπαθεοδώρου Χρίστος
Ο Χρίστος Παπαθεοδώρου είναι αναπληρωτής καθηγητής κοινωνικής πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Bath (MSc) και στο London School of Economics and Political Science (PhD-διδακτορικό). Στο London School of Economics πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορική έρευνα.

Διετέλεσε Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, στο γνωστικό αντικείμενο Οικονομικά της Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής όπου διετέλεσε πρόεδρος (2010-2011) και μέλος του ΔΣ (2002-2008). Συμμετείχε (2007-2009) ως βασικός συνεργάτης και επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικών ομάδων στο Παρατηρητήριο Φτώχειας, Εισοδημάτων, Ανισοτήτων και Κοινωνικού Αποκλεισμού (ΠΑΦ-ΕΑΚ, UADPdilEcon & INE). Από το 2010 είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής, Φτώχειας και Ανισοτήτων στο "Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων" του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του εστιάζονται σε θέματα πολιτικής οικονομίας της κοινωνικής πολιτικής, καθώς επίσης και σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας, διανομής και αναδιανομής του εισοδήματος, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Συμμετοχές στο ΑΣΟΙ:

Ανισότητα, φτώχεια και υλική ευμάρεια: από τη μεταπολίτευση ως την τρέχουσα κρίση (5.12.2011) (Σχολιαστής)

 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr